Over Topdogs

Topdogs Unlimited is al ruim 25 jaar dé hondenuitlaatservice van Utrecht en omstreken.

WANDELGEBIED

Topdogs laat honden uit in Utrecht Oost:  Rijnsweerd, Oudwijk, Witte vrouwen, Buiten- Witte Vrouwen, Museumkwartier, De Bilt, Bilthoven en Bosch en Duin.

WIE LAAT UW HOND UIT?

Verantwoordelijk voor uw hond en voor het bedrijf Topdogs Unlimited is Jessica Kortbeek, geboren en woonachtig in Utrecht. Met gedrevenheid, humor en vooral veel begrip voor uw hond en het gedrag van honden in een wisselende groep, is zij het aanspreekpunt via Topdogsmail@gmail.com, persoonlijk contact of Twitter.

HET BEGIN

De activiteiten van de hondenuitlaatservice in Utrecht begonnen in 1993 met een voorzichtige start. Eerst moest duidelijk worden of er doorzettingsvermogen en talent genoeg was en of er ook werkelijk een boterham te verdienen viel.

Het begon met twee honden die in vrije tijd met de eigen honden uitgelaten werden in het bos. Door mond-tot-mondreclame kwamen er steeds meer hondjes bij. Er was nog geen bedrijfsnaam bedacht, die kwam later, toen na uitvoerig onderzoek een officieel servicebedrijf voor het uitlaten van honden inderdaad mogelijk bleek. Topdogs Unlimited was geboren (een topdog is een top-decisionmaker) Na een paar jaar startten ook de allereerste Utrechtse collega’s in de branche en met de meesten bestaan goede contacten.

jessica-kortbeekERVARING

Door het opgroeien met honden alsmede diepgravend onderzoek en studie voorafgaand aan de opbouw van Topdogs, is veel geleerd over het gedrag van honden… en hun baasjes! Ook het voeren van gesprekken met deskundigen, zoals dierenartsen en hondentrainers en het op de voet volgen van nieuwe technieken en opvoedingssystemen is veel opgestoken. Dat wil niet zeggen dat het gedrag van een hond ons niet kan verbazen. Niet op elke vraag is direct een antwoord, maar dat is eigenlijk logisch, want we blijven nu eenmaal mensen en iedere dag leren we meer. Dit maakt het werk vaak spannend en afwisselend, maar ook wel eens verrassend lastig.

TOEKOMST

Dit werk is het waard om het nog jaren te willen doen. De vertrouwdheid die in de loop van de jaren opgebouwd wordt met hond en mens is bijzonder en heel dierbaar. Veel honden zijn inmiddels vanaf hun eerste puppiewandelingen tot hun oude dag door Topdogs uitgelaten en dat zorgt voor een hechte band. Ze staan veelal op de uitkijk of horen al ver te voren dat de auto er aankomt. Net als Topdogs: altijd enthousiast!

Ga naar contact.